İçinde Tasarım Olan Her Projeye Hazırız

İçinde Tasarım Olan Her Projeye Hazırız

Ofisvesaire kurucu ortaklarından Melis Varkal, ofis olarak tasarıma çok önem verdiklerini vurgulayarak "İçinde tasarım olan her projeye hazırız" dedi

A+A-

Ofisvesaire, İzmir’de, 2013 yılında Melis Varkal ve Mustafa Gökhan Çelikağ ortaklığında disiplinler arası ve kolektif bir mimarlık ve tasarım atölyesi olarak kuruldu. İç mekan tasarımı, yapım ve proje yönetimi alanlarında da aktif olan ofis, ulusal ve uluslararası projelerde danışmanlık rolünü üstlendi. Şirketin kurucu ortaklarından Melis Varkal, çalışmaları ve hedefleriyle ilgili şunları söyledi:

Projenin en başından itibaren olmak istiyoruz

Biz içinde tasarım olan her çeşit projeye hazırız. Tercih ettiğimiz bir alan yok ama bir projenin en başından itibaren içinde olmayı ve ona sahip çıkmayı seviyoruz. İç mekan projesi gelse bile onun en başına giderek mimari olarak incelemeyi tercih ediyoruz. Bunun yanında müstakil bir yaşam için iş geldiyse o evin sahibiyle çok yakın bir ilişki kurmamız gerekiyor. O kişi nasıl yaşıyor, alışkanlıkları neler, yemeğini nasıl yiyor, ailesiyle ne kadar vakit geçiriyor, ne kadar kişisel alan tercih ediyor? Bu ve bunun benzeri soruların cevaplarını bulmamız gerekiyor. Bunun için de belli zamana ihtiyacımız oluyor. Ama ofis işinde önerilerimizi daha özgürce yapabiliyoruz.

Sürdürülebilirliği önemsiyoruz

Son dönemde eski bir yapıyı yıkmadan burayı nasıl dönüştürebiliriz üzerine daha fazla kafa yoruyoruz. Bu bakımdan sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Zaten ofis olarak nicelik olarak çok iş almanın stresinde olmadık. Her zaman niteliğe önem verdik.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.